Job

Der er et stigende antal danskere, som får øjnene op for, at den karriereretning, der har valgt, alligevel ikke tiltaler dem specielt meget. Før i tiden var det forholdsvis nemt at skifte fra én karriere til en anden, men nu til dags er det desværre langt fra lige så simpelt, da jobmarkedet og kravene om specialisering simpelthen har ændret sig så meget, at man nemt kan komme til at sidde fast i det karrierevalg, man træffede tidligere i sit liv. Når det er sagt, så er der faktisk nogle jobs, som man kan skifte til hvis bare, man har nogle af de rigtige, generelle færdigheder på plads. Det kan for eksempel være, at du skal være nogenlunde god til både dansk og engelsk, matematik og økonomi eller bare være villig til at lære noget nyt, som ikke tager alt for lang tid.

Lad os starte med et eksempel, der primært kræver, at du både kan flydende engelsk og flydende dansk – eller i hvert fald to forskellige sprog. Jobbet som oversætter er i stigende grad blevet digitaliseret, så man kan sidde derhjemme på sofaen eller såmænd i et helt andet land og oversætte for en god dansk løn. Det kræver som sagt bare, at du er god nok til to sprog, hvoraf engelsk helst skal være det ene. Flere og flere virksomheder skynder sig at komme ud på det globale marked, hvor der selvfølgelig er langt flere kunder. Det betyder, at deres webshop eller lignende skal oversættes til flere andre sprog.

En anden mulighed er at blive ejendomsmægler i silkeborg, hvor boligmarkedet ser ud til at være yderst interessant for tiden. Her er det de næste færdigheder, vi snakkede om, som du skal have styr på: Matematik og økonomi. Det kræver en smule mere end det, men hvis du har arbejdet inden for noget lignende, burde det ikke kræve specielt lang tid på skolebænken før du kan begynde at arbejde som ejendomsmægler. Det er både noget, der er gode penge i og noget, hvor du får mulighed for at snakke med en masse mennesker og hjælpe dem med en beslutning, der er større end de fleste andre i deres liv.

Til sidst er der som sagt nogle jobs, der er forholdsvis nemme at få, hvis du blot er villigt til at lære noget nyt. Et godt eksempel på det er alt med programmering, hvor blandt andet webudvikling er så nemt at lære, hvis du har bare det mindste styr på almindelig logik, at de fleste kan arbejde med det efter blot et halvt års studier i fritiden. Det er endnu nemmere, hvis du vil være webadministrator eller lignende, men der er bestemt også nogle jobs, der er sværere at få, hvor du nok helst skal en tur på universitetet, før du kan klare dem.