Strikke handsker

Det er en helt særlig følelse selv at lave noget. Det er endnu bedre, når det rent faktisk kan bruges til noget – uanset om det er et maleri på væggen eller tøj, du kan have på, så er det fantastisk at se så direkte en effekt af ens arbejde. Alt for meget arbejde nu til dags ender ud med, at man ikke kan se noget egentligt resultat – eller at det er nærmest umuligt at pege på noget og sige ”det har jeg lavet!” Og det behøver slet ikke at være dyrt. For at bevise dét, har vi her samlet seks ting, du selv kan lave for en tyver.

Vi nævnte tøj, og i den kategori er sokker noget, de fleste slider op flere gange om året. Billigt garn er jo nemt at finde, men det er nu mest fordi garn altid er billigt. Nogle gange kan det dog være så billigt, at du ikke behøver at nøjes med en enkelt sok eller to; du kan i stedet strikke en hel trøje for en tyver, når det er rigtig billigt.

En anden mulighed er et cover til mobilen i træ eller genbrugsmaterialer. Og så er det jo også godt for miljøet, modsat de fleste covers, som er lavet af plast, gummi, stål eller glas.

Du kan 3D-printe rigtig mange forskellige ting for næsten ingen penge, så på den måde kan du lave stort set lige hvad du har lyst til for en tyver, hvis du allerede har de materialer og det maskineri, der skal til.

Et maleri er en anden kreativ mulighed, som bestemt heller ikke behøver at koste mere end en tyver. Det er selvfølgelig langt hen ad vejen billigere bare at tegne, men det er jo i sidste ende småpenge, vi snakker om, så vi synes bare at du skal gøre det, du føler mest for.

Du kan lave rigtig mange forskellige ting af træ, men for at nævne en enkelt så er en reol da en mulighed. Træ kan være ganske dyrt, men du kan også finde noget, der er billigt eller ligefrem gratis. Især hvis det er genbrug, men så bliver du nok nødt til at lægge en smule ekstra arbejde i det på den ene eller den anden måde.

Legetøj er noget andet, man ikke skal være bange for at lave af genbrugsmaterieler – og så behøver det altså ikke at ligne noget, der er nemt at finde i den virkelige verden. Lad børnenes fantasi være det, der gør legetøjet sjovt at lege med, ellers gør du dem i sidste ende en børnetjeneste, som i de fleste tilfælde endda går ud over børn i sweat shops eller lignende. Så gør det for børnenes skyld, hvad enten det er dine egne eller andres børn, du har i tankerne.