Katte

Hvis du går og overvejer at få et kæledyr, så husk på, at det er en stor beslutning. Det virker måske ikke umiddelbart sådan, da det er utroligt let og hurtigt at blive kæledyrs-ejer: du kan i princippet vade ned i en butik lige nu, og komme hjem med en sød kat eller en logrende hund. Men bare fordi det er nemt at anskaffe sig et kæledyr, betyder det ikke, at det er en beslutning du skal kaste dig ud i uden omtanke. Husk på, at det er et dyrs liv du nu bliver ansvarlig overfor, og det skal du være klar på. Der er både gode og dårlige ting forbundet med et kæledyr, og det er vigtigt at du er klar til at tage det sure med det søde, før du bliver ansvarlig for et andet liv.

De gode sider er nok nemme for dig at komme i tanke om. Hvem elsker ikke tanken om, at man altid har en god ven ventende på én derhjemme? Efter en lang dag på arbejdet, er der ikke noget bedre end at komme hjem til et kæledyr, der er glad for at se én. Specielt hunde er rigtigt gode til at vise deres kærlighed til deres ejere: så snart du er indenfor døren står de og hopper af spænding og glæde. Du kan ae dem hele dagen, og de er bare taknemlige for al opmærksomheden. Der er selvfølgeligt nogle, der foretrækker katte, da de mener de har mere personlighed. Som jeg ser det har både katte og hunde personlighed, men jeg kan godt se at katte måske er lidt mere komplekse på nogle områder. En kat skifter oftere temperament: den kan have lyst til at blive kælet for det ene minut, og hvæse af dig for at komme for tæt på det næste. Det gode er dog, at der findes så mange forskellige kæledyr i dag, at du med sikkerhed kan finde et, der passer til dit temperament. Det kan altså godt betale sig, at bruge noget tid på at overveje hvad det perfekte kæledyr ville være for dig. Hvis du kaster dig ud i at få et kæledyr for hurtigt, kan du risikere at fortryde, at det ikke var et andet dyr du fik dig – og man kan ikke rigtigt bare returnere et kæledyr!

De negative sider er også værd at huske på. Eksempelvis er der mange der ikke overvejer, at dyr har det med at lugte. Vi har alle hørt om, hvor grimt det lugter, når en hund eller en kat er våd for eksempel. Derudover skal du regne med, at der vil ske et uheld eller to, hvor urin og afføring vil være at finde på gulvet eller endda på møblerne. Du skal vide, at du kan fjern dårlig lugt af dyr ved hjælp af ozon maskiner og gode rengøringsmidler, så det er ikke verdens undergang. Men hvis du ikke er forberedt på at det kan ske, kan det være en uheldig oplevelse.