Når man skal indrette sit hus eller sin lejlighed, så er der rigtigt mange forskellige ting, man skal have til at passe sammen. Det kan dog hurtigt blive en umulig opgave, hvis man insisterer på at få hver enkelt detalje fuldstændigt på plads, så er man dog i gang med en umulig opgave, som man aldrig vil blive færdig med. Indretning er nemlig en kreativ aktivitet, og det betyder at man lærer mens man arbejder med det. Du kan ikke planlægge indretningen perfekt ned til mindste detalje, og så bare fylde møblerne ind i rummet i forhold til dit nøje tilrettelagte skema – det vil ikke fungere i praksis. Det er først når du er i gang med at flytte tingene ind at nye ting går op for dig: du ser hurtigt at sofaen og bordet ikke passer sammen, eller at der slet ikke er plads på vindueskarmen til alle de ting du havde tænkt skulle stå der. Men samtidig finder du ud af noget nyt og uventet: at sofaen faktisk ser endnu bedre ud hvis den står skråt overfor fjernsynet, eller at farven på vindueskarmen faktisk passer perfekt til noget, du oprindeligt havde tænkt skulle stå i et andet rum.

Det er altså vigtigt at man kan kaste sig ud i kreativiteten og har en villighed til at prøve sig frem. Et flot indrettet hjem er drevet af nysgerrighed og eksperimenter.

Når det er sagt, så har vi selvfølgeligt ikke al tid i hele verden til at indrette vores hjem. Vi vil gerne hurtigst muligt have et hjem som vi har det godt i, og ikke skammer os over at vise frem til venner og bekendte. Så det store spørgsmål er, hvilke dele af indretningen der er de vigtigste. Hvis vi får de primære ting på plads, så kan vi altid prøve os frem med detaljerne, og være løbende kreative.

Den vigtigste del af din indretning er faktisk noget, som de færreste tænker over. Det er lidt sjovt, fordi den er svær at overse – den skinner nemlig! Der er intet vigtigere i din indretning end de Lamper du vælger at sætte op i et rum. Lyset er nemlig noget, der sætter stemningen for alt andet du sætter ind i rummet. Et bord der ser lækker ud under én belysning kan se billige og grimt ud i en anden. Lys er hvad der sætter humøret: du kan skabe en hyggelig stemning i stuen, eller en produktiv atmosfære på hjemmekontoret, udelukkende ved at vælge lamper og pærer der skaber det rette lys.

Samtidig er lamper også simple men markante design-elementer, der virkeligt kan understrege stilen i et rum. Designer-lamper har en tendens til virkeligt at kunne farve hvordan vi ser et rum: og derfor skal de vælges med omhu.