Det kan godt være svært at svømme imod strømmen. Det er specielt udfordrende når man er ung, og bare gerne vil passe ind. Alle nyder godt af, at være en del af et socialt fællesskab, og derfor er vi da også villige til at gå på kompromis med nogle ting, for at få det til at ske. Vi er da også villige til at eksperimentere og prøve nogle nye oplevelser, for at se om de åbner op for større inklusion.

Men når vi bliver ældre, må vi forstå, at tingene bliver mere tydelige. Hvis du er 20 år gammel, og endnu ikke finder fodbold særligt spændende, så er det nok bare ikke den rigtige sport for dig. Det er fedt at du har prøvet at give det en chance. Måske har du siddet med vennerne og set de store fodboldkampe, og virkeligt prøvet på ikke at gabe, mens spillet var i gang. Måske har du endda selv haft fodboldstøvlerne på og sparket bolden rundt med kammeraterne. Det var helt sikkert et forsøg værd, fordi sport jo er en af de ting, der for alvor kan binde folk sammen. Men når du har forsøgt det i nogle år, og det stadig ikke har bidt sig fast, så er det altså på tide at komme videre. Sandsynligvis har du fundet andre ting du og dine venner har tilfælles, og du risikerer altså ikke dine eksisterende venskaber, ved at stoppe med at spilde tid på den sportsgren der ikke siger dig noget. Og hvis I ikke har andet tilfælles, jamen hvad får I så overhovedet ud af at fortsætte med at være venner? Du har en ven du intet har tilfælles med, og han har en ven der lyver omkring det eneste han tror I har tilfælles.

I sidste ende, så er det helt okay at have en anden yndlingssport end folk i din umiddelbare sociale omgangskreds. Specielt fordi stort set alle sportsgrene er sociale af natur! Så hvis du finder en sportsgren der siger dig noget, så vil der næsten automatisk følge en social cirkel med når du begynder at praktisere den.

Desuden kan du stadig nyde en sport lidt på afstand. Det er som med alle mulige andre ting. Jeg har selv ikke den store interesse i biler, men hvis en af mine mekaniker-venner taler passioneret om sin seneste stenslag reparation, så bliver jeg da stadig opslugt. Andre menneskers passion og interesser er noget der smitter af og skaber en helt særlig atmosfære. Du vil altså stadig kunne tale fodbold med kammeraterne, og have det sjovt med det. Den eneste forskel er, at du nu kan fortælle passioneret om din yndlingssport, og rent faktisk give noget tilbage til gruppen! Tro mig, det lyder måske grænseoverskridende, men det vil være det hele værd i sidste ende.