Vandre

Uanset hvor du skal hen på tur, skal der som regel en taske på ryggen. Der er ingen tvivl om at taskebehovet for en mellemlang rundrejse i Asien ikke kan sammenlignes med en dagstur rundt ved Silkeborgsøerne – alt skal pakkes efter behov, så tasken hverken er for tung eller for tom.


Nedenfor finder du fire meget forskellige vandreture med fire meget forskellige behov til din vandrerygsæk.

 • Silkeborgsøerne, Danmark
  Omkring søerne har besøgende rig mulighed for både at leje båd/kano/kajak. Der er afmærket vandreruter med start i både Silkeborg og Ry. Fra Ry er der mulighed for at gå gennem skoven og hele vejen op til Himmelbjerget!

  Her er der brug for en dagstaske på alt fra 10 til 30 liter. Man kunne forestille sig at tasken skal indeholdte madpakke (smurt hjemmefra), kaffen, en ekstra trøje og måske et regnslag – selvfølgelig alt efter vejret. Småtasker som disse er svære at få op i en irriterende vandrevægt (medmindre du fylder tasken med bly og mursten), derfor bør du i denne størrelse søge efter en taske der har de pladsbehov og features som du har brug for – f.eks. rumdeling, vandtæt lomme og andet godt.
 • Lysefjorden & Preikestolen, Norge
  På Norges mest kendte vandretur oplever du Preikestolen, et plateau der strækker sig udover Lysefjorden med sin højde på 604m.o.h. Fra Hirtshals kan du sejle direkte til Stavanger og gå i gang med turen samme dag.
   
  Weekendture er ikke altid lige til at planlægge dog. De varierer en del alt efter formålet med turen – er det en hyggetur med afslapning på programmet, eller skal der så mange kilometer i fødderne som overhovedet muligt? Uanset hvad, vil en vandrerygsæk på mellem 30 og 50 liter kunne have det nødvendige. Når du næste gang står i butikken og overvejer weekendtaske bør holde øje med om tasken har ventilation til ryggen og hoftebælte – små ting der gør en stor forskel i det længere løb.
 • White Rim Trail, Utah, USA
  34 grader, ingen træer i miles omkreds og en slange i min sko. Ørkenvandring er noget for sig selv. På White Rim Trail i Utah får man den ægte og uforstyrret ørken at opleve. Turen kræver en firhjulstrækker fyldt med vand og en taske med alle de vigtigste fornødenheder til 4-5 dage i ørkenen.

Det der sker når man vandrer i flere dage, er at komfort og energiniveau ender med at følges ad. Sover du forfærdeligt, ryger komforten. En 50-70 liters vandrerygsæk vil give dig muligheden for at pakke lidt ekstra. Sover du religiøst med hovedpude vil du kunne tage den med. Man vil også på længere ture have brug for flere sæt tøj (varmt tøj til natten, regntøj, skiftetøj.

 • Annapurna Circuit, Nepal
  20 dage, 210km, fra 820m.o.h. til 5416m.o.h (og ned igen)

  Tehustrekking i Nepal er, for mange, en livsændrende oplevelse hvor man får lov til at både komme helt tæt på naturen, men også de mennesker man følges over bjerget med. Vandring i tyndere luftlag er noget der ikke bare udfordrer fysikken, men og psyken. Derfor vil man, sammenlignet med en vandretur på 1-2 dage, også møde nogle mennesker der virkelig brænder for at leve udenfor.

Når man skal være afsted så længe, er det værd at have en taske med der kan have det meste. Har man en taske på over 70 liter kan man have souvenirer, tøj, mad, telt og ekstra grej – tasker i den her størrelse kan kort sagt fungere som dit hjem så længe det er nødvendigt.