Hjemmet

Du kender sikkert det med, at du føler, at dit hjem trænger til noget nyt, men mangler idéer til hvad det lige kan være. Vi har her samlet fire nemme gør-det-selv tiltag, som du kan bruge for at give dit hjem nyt liv.

 

Giv din stue eller soveværelse et nyt udtryk med rå, beton lignende væg

En væg lavet med cement, kan give dit rum et smukt og råt udtryk, og give nyt liv. Fjern først alt hvad der står op ad og hænger på væggen og læg et underlag, så der ikke kommer klatter på dit gulv. Vask væggen ned, så den er ren og ensartet. Bland din cement op, så det giver den konsistens du ønsker at arbejde med, og brug en spartel til at påføre massen. Husk og lad væggen tørre helt inden du sætter dine møbler på plads igen.

 

Spar på skabspladsen og lav et svævende tøjstativ

Et skab eller et stående tøjstativ kan godt virke tungt og tage meget plads, specielt hvis du har et lille rum. Du kan derfor selv lave et svævende tøjstativ, som du kan hænge op i loftet. Tag en tur ud i skoven og find en gren, som du kan bruge til at hænge dit tøj på. Sørg for at grenen ikke er alt for tynd, så den knækker når du begynder at hænge tøj på. Den må heller ikke være for tyk til, at du kan hænge dine bøjler på den. Brug eventuelt ledninger, gamle bælter eller stålwirer til at hænge grenen op med og sørg for de hænger godt fast i loftet, så den ikke falder ned og ødelægger loftet på samme tid.

 

Giv dine gamle møbler et nyt look

Det behøves ikke være en dyr affære at give dit hjem et nyt look med nye møbler. Brug dine gamle møbler og giv dem et nyt liv i stedet. Du kan for eksempel tage din gamle reol eller vitrineskab og male det en ny farve og give dem nogle nye hængsler. Har du en gammel stol, kan du ombetrække den eller sætte knapper på, så er det som om at få en helt ny stol. Med få, enkelte ting, ligner det hurtigt, at du har været ude og investere i nye, dyre møbler.

 

Udskift dine lamper med nye

Lamper er ikke kun til for at skabe en bestemt belysning, men er en del af indretningen og kan give dit hjem et nyt og anderledes look. Du kan gøre det på en billig måde og købe en ny skærm til din gulvlampe i en anden farve end resten af dit hjem for at give en kontrast. Du kan udskifte din loftslampe og skabe mere lys ved at købe en åben lampe, der kan kaste mere lys ud i rummet og på den måde give dit hjem et løft og give det et andet udtryk.

Det er kun fantasien, der sætter grænser, men det behøves ikke være bekosteligt at skifte ud i dine gamle ting ved at give dem et nyt liv med en klat maling eller en kærlig hånd.