Der findes næsten flere jakker til børn end til voksne, og derfor kan det være lidt svært at overskue udvalget. Men du skal gerne finde den rigtige jakke til vinter, så barnet både holder sig varm og kan lege også. Børn i vuggestue, børnehave og skole er udenfor en stor del af dagen, og det gør sig både gældende på de kolde som varme dage gennem vinteren.

Hvordan du finder den rigtige vinterjakke til børn? Det finder du et par tips til her.

Design

Farver er noget som alle børn elsker. Og heldigvis er moderne vinterjakker udstyret med alverdens farver der appellerer til drenge og piger. Helt ligesom du finder mange forskellige modeller indenfor vinterjakker. Du skal dog huske på, at første prioritet for en vinterjakke er det funktionelle behov.

Egenskaber

Vinterjakken skal kunne isolerer, så barnet bliver holdt varm. Samtidig skal den også være åndbar, så barnets sved ledes væk. Vinteren kan være både kold og samtidig også med en del plusgrader. Helt ligesom børn bevæger sig meget i leg, hvilket de også kan svede af.

Vinteren byder også på meget blæst og regn, hvor vuggestue, børnehave og skolebørn også er meget udendørs. Derfor skal vinterjakker også være vind- og vandtæt. Du kan tjekke kvaliteten på vandmodstanden i mærket eller online ved en simpel søgning.

Med den meget fysiske aktivitet børn generelt har udendørs, skal en god vinterjakke også give bevægelsesfrihed for ham eller hende.

Sikkerheden skal selvfølgelig også være i orden. Ingen løse snore og andet der kan give potentiel kvælningsfare. Heldigvis er løse snore forbudt i børnetøj der er underlagt de europæiske standarder. Reflekser er ikke standard på alle vinterjakker, som du bør vælge en jakke med.

Behov

Det funktionelle og rigtige egenskaber er vigtigst. Men det er selvfølgelig gældende ud fra det gængse behov. Men børn får dog hurtig smag for, hvad de kan lide. Og derfor skal du selvfølgelig også opfylde drengen eller pigens behov for egen stil og smag. Her er der forskel på aldersgrupper og tilhørsforhold, men fra de første alderstrin i skolen vil mange børn have en egen bestemmelse men også forståelse for det praktiske.