Penge

At låne penge uden renter lyder umiddelbart yderst attraktivt. Det er ofte en vending, som man vil støde på, hvis man ønsker at købe ting på afbetaling, eller hos de online låneudbydere. Men kan det virkelig passe, at man kan få et lån uden renter? Ja, det findes faktisk. I denne artikel kan du blive klogere på lån uden renter.

 

Første lån er ofte gratis

Hvis du ønsker at låne penge, er det første lån hos mange låneudbydere ofte gratis. Dette forudsætter, at du låner under et bestemt beløb, og selvfølgelig også at du betaler lånet af til tiden. Skal du låne et mindre beløb, så kan det altså give god mening at kigge dig om efter sådan et lån. Du skal dog altid holde et vågent øje med, om ÅOP’en er på 0%, samt om der bliver lagt gebyrer på. Så er det nemlig ikke sikkert, at det kan betale sig at tage lånet. I de situationer hvor det første lån er gratis, vil løbetiden ofte være kort. Derfor er det vigtigt at være forberedt på, at man kan betale lånet af igen hurtigt.

 

Er der gebyrer i lånet?

Hvis du støder på, at du kan låne penge uden renter, så er der en risiko for, at prisen for renterne er gemt i højere gebyrer. Derfor bør du altid være meget opmærksom på prisen for gebyrerne i lånene, hvis der står, at det er rentefrit. Bemærker du de gebyrerne er høje, så kan du prøve at indhente tilbud på et lån med renter og sammenligne dem. Kig her på ÅOP’en, der samler alle omkostninger i lånet. Ved at bruge denne sats, kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilket lån der er billigst.

 

Hvorfor tilbyder låneudbyderne lån uden renter?

Det kan virke underligt, hvorfor låneudbyderne tilbyder det første lån gratis. Selvfølgelig skal pengene betales tilbage igen, men du skal ikke betale mere, end du låner. En af de primære årsager er, at det virker godt i markedsføringen. Det er et godt salgsargument mod konkurrenten. Ligeledes så er det værdifuldt for låneudbyderne at få nogle kunder ind i folden. Har man lånt penge online en gang, så vil man være mere tilbøjelig til at gøre det igen. Firmaet har altså derfor fået sig en ny kunde.

For at runde af så er det altså muligt at finde lån uden renter og nogle gange også uden gebyrer. Det kan være yderst attraktivt men husk altid at bruge din sunde fornuft, inden du låner penge.