Rygsæk

Uanset om du skal på weekendophold, til sport eller ud og rejse, så kan en duffel bag være det perfekte match til dig. En duffel bag er smart, da den kan tages på ryggen, så den kan bruges som rygsæk, hvilket gør den nem at transportere. En duffel bag er cylinder formet og stammer tilbage fra 1700 tallet, hvor den fik sit navn efter byen Duffel i Belgien, da det var her den blev lavet første gang.

Efter taskens globale indtog efter anden verdenskrig begyndte mange virksomheder at producere dem i forskellige størrelser, materialer og farver. I dag kan det være lidt af en udfordring at finde frem til den helt rigtige, da der findes mange forskellige med hver deres fordel. Derfor finder du herunder en samlet guide til, hvordan du vælger den helt rigtige duffel bag, der passer til dit behov.

 

Materiale

Der er mange forskellige producenter af duffel bags, og du kan derfor finde de populære rygsække i forskellige materialer. Det er vigtigt, når du vælger mellem de mange forskellige rygsække, at du er opmærksom på materialet.

Det mest brugte materiale er kanvas stof. Kanvas stof blev oprindeligt brugt til sejldug men bruges i dag også til teltdug, liggeunderlag og tasker/rygsække. Materialet er yderst velegnet til udendørsbrug og er åndbart. Et åndbart materiale er godt til rygsække, specielt hvis de anvendes til sportsbrug, weekendture eller andet. Kanvas stof kan holde til en del, da materialet er stærkt og rustikt. Kanvas materialet er desuden vandafvisende, hvilket er en fordel til hverdag.

Et andet materiale som er populært til rygsække er nylon. Nylon har den samme holdbarhed som kanvas, forskellen er dog, at nylonstoffet ofte ikke er vandafvisende. Vælger du en taske lavet i nylon, så får du en lettere rejsetaske, som oven i købet er billigere grundet materialet.

Har du kig på en taske i læder, skal du være opmærksom på, at de hurtigt kan blive dyre og holder ikke til fugtige situationer såsom et vådt håndklæde efter sport.

 

Størrelse

En duffel bag findes i mange forskellige størrelser, og det kan ofte være svært at finde ud af præcis, hvor store de er, og hvor meget du kan have i dem.

Det er vigtigt, at du overvejer, hvad du skal have i, inden du køber en duffel bag. Hvis du får købt en taske, der er for lille, vil der ikke være plads til dine ting, og du vil derfor fortryde dit køb.

Mange producenter angiver størrelser, som vi kender fra størrelserne på tøj, nemlig small, medium osv. En størrelse small vil ofte kunne indeholde 15 liter. Synes du stadig, at small er for stor til dit behov, kan du sagtens finde nogle, der er mindre. The North Face laver fx en taske i XS. Ønsker du derimod noget større, så kan dette også lade sig gøre. Du kan nemlig nemt finde nogle, som kan indeholde helt op til 150 liter.

 

Farve

Det sidste du skal tænke over, når du køber en duffel bag, er farven. Bruger du den fx til din jagttur, så vil det være optimalt at vælge en grøn eller camouflage farve, så den falder ind i dine omgivelser. Hvis du derimod bruger den til håndbold, kan det være en fordel at vælge en mørkere farve, da der let kan komme harpiks på remmene eller på selve tasken.