Har du nogensinde undret dig over, hvorfor nogle børn ser ud til at klare sig bedre i skolen end andre? Det er noget staten og forskerne har brugt massevis af tid og penge på, at finde ud af. Nogen mener, at der er tale om helt basale genetiske forskelle. De siger altså, at du enten er født med gode ”skole-gener”, eller er uheldig, og har gener der ikke egner sig til læring i skolen. Der er selvfølgeligt genetiske forskelle imellem alle mennesker, men det er ikke den primære faktor, når det kommer til skolearbejdet. Det er derimod vores tidlige opvækst, der har den største betydning. Her er det selvfølgeligt rigtigt vigtigt, at ens forældre lærer én, at det er okay at prøve nye ting. Hvis et barn konstant er bange for at dumme sig, så er det virkeligt svært at lære noget. Stort set al læring kræver, at man laver nogen fejl på vejen. Det er ved at fejle, og kigge nærmere på hvorfor man fejlede, at man for alvor kan vokse som menneske. Gode forældre støtter altså deres barns læring, ved at vise dem, at det er okay at lave fejl.

En hidtil overset faktor er dog det legetøj, som barnet leger med. Børn er legesyge af natur, og det giver rigtigt god mening. Stort set alle pattedyr leger nemlig, mens de er unge. Leg er nemlig naturens form for læring. Når barnet leger, så eksperimenterer det med at forstå verden og menneskerne omkring sig. Det udspiller en masse forskellige scenarier, og ser hvad resultatet er. Leg er altså læring.

De ting vi lærer, før vi starter i skole, har stor betydning for, hvor hurtigt vi tilpasser. Hvis vi allerede har et godt fundament at bygge ovenpå, så har vi også let ved at lære ting i skolen. Vi får nogen tidlige succesoplevelser, fordi vi har den rette baggrund til hurtigt at forstå de ting, der undervises i. Det giver os mod på at prøve kræfter med de sværere emner, og på den måde bliver vi meget engagerede i, at lære ting henne i skolen.

For at give et barn de bedst mulige forudsætninger for deres uddannelse, må man altså sikre, at de har så godt et fundament som muligt. Det gør man ved at vælge det rette legetøj, og de rette aktiviteter, for sit barn i en tidlig alder. Her er playmobil et rigtigt godt bud på noget legetøj, der hjælper barnet med at opbygge et godt fundament for læring. Playmobil er meget børnevenligt, og kan altså bruges i en tidlig alder. Det har samtidig vidtrækkende temaer, der øger barnets nysgerrighed. Barnet har samtidig komplet frihed, når det kommer til at lege med Playmobil. De kan altså slippe kreativiteten løs, og bliver ikke begrænset af legetøjets udformning eller muligheder.