Messe

Det er ikke alle der kan se det sjove i at tage med på en messe. Hvis man aldrig har været på messe før, så kan man godt være lidt nysgerrig og spændt, og så kan en messe faktisk være ganske underholdende. Men der er forskel på messer, og desværre har rigtigt mange af dem, med at ligne hinanden. Specielt indenfor hver enkelt branche. Hvis du er tøjdesigner for eksempel, og tager til en masse messer om tøj, så er der god risiko for, at tingene ligner hinanden lidt for meget. Når messer går hen og bliver for forudsigelige, så finder vi dem helt naturligt kedelige. Det kan godt være vi stadig tager med, fordi det er hvad der er bedst for forretningen, men vi nyder det ikke rigtigt længere.

Men det kan faktisk være utroligt sjovt at tage på messe, hvis man har de rigtige værktøjer. Hvad de rigtige værktøjer er, afhænger af om du har din egen stand på messen, eller du er der for at gå rundt og se på de andre messestande.

Hvis du har din egen stand, så består de rigtige værktøjer af, at du har det rette Messeudstyr. Dit mål bør være, at skille dig ud fra alt det andet. Når det er dig der står og skal tiltrække folk, så er det faktisk en fordel at den messe du er ude på, er lidt kedelig og farveløs. Det giver nemlig dig mulighed for at sætte fest og farver på din egen stand, og på den måde få en masse opmærksomhed. Det skal selvfølgeligt gøres med måde, men der er en masse spændende former for messeudstyr, som kan gøre din stand mere attraktiv og spændende end de andres.

Hvis du ikke har din egen stand, men bare går rundt, så er det mentale værktøjer der er tale om. Der er diverse ”spil” du kan spille – med dig selv eller andre – for at gøre en messe mere spændende. Du kan starte med at tage udgangspunkt i det professionelle formål med, at du er på messen. Er det for at få nye kontakter? Hente ny inspiration? Uanset hvad det er, så burde det være muligt for dig, at lave et spil ud af det. Se hvor hurtigt du kan komme til at snakke med alle mennesker i den første række af messestande. Eller lav en konkurrence med din kollega om, hvem der finder det vildeste nye i løbet af den næste halve time. Der findes næsten ikke den opgave, som ikke kan gøres lidt sjovere, ved bare at tænke kreativt og forsøge at se det som et spil. Vi mennesker er naturligt glade for spil og leg, og det kan derfor gøre alting en hel del sjovere.