Champagne

Der er mange ting at fejre i løbet af et år. Der er de åbenlyse som jul og nytår, fastelavn og påske, bryllup og barnedåb, fødselsdag og bryllupsdag, fars dag og mors dag, jubilæum og konfirmation, julefrokost og påskefrokost. For mange er det dog andre tidspunkter, der virkelig føles som om, de burde fejres. Det er især starten på en ferie, specielt sommerferien for børn og unge, der bliver fejret indvendigt men sjældent udvendigt. Vi burde fejre de ting, vi virkelig er glade for, men på den anden side fejrer vi så mange ting i løbet af året, at det ville være udmattende at tilføje mere til listen. Uanset hvad er det vigtigt at få mest muligt ud af det, når der er noget at fejre, så læs med her og find ud af, hvordan man til enhver tid gør det.

For mange er det vigtigste at være omgivet af godt selskab. Det vil typisk sige familie og venner, men det kan bestemt også være bekendte og fremmede, hvis du for eksempel er til koncert, festival eller bare en tur i byen. Det er også muligt at fejre nogle ting helt alene, men hvis man ikke er forsigtig kan det føre til at man føler sig ensom, da fejringer normalt er en social ting.

Noget der kan bruges til langt de fleste begivenheder er vin. Om det skal være den billige fra Fakta eller en god flaske Prosecco fra Italien må du selv vurdere, og det er selvfølgelig ikke noget, der hører til, hvis det er en børnefødselsdag eller lignende, det drejer sig om. Det skal i hvert fald ikke serveres for børnene, men det kan måske stadig være en ide at sætte en flaske eller to på voksenbordet.

Til en julefrokost eller påskefrokost er det dog være at huske på, at det er sild og snaps, der er det vigtigste. Hvis du prøver på at skifte snapsen ud med vin, så skal du ikke regne med at blive populær. En julefrokost uden snaps er som en juleaften uden gaver eller mad.

Hvis du vil fejre en af de mere usædvanlige ting som starten på en ferie, så er der generelt to måder at gøre dét på, og de kan sagtens bruges begge to til samme ferie. Den første er at gøre noget småt det sekund alle i familien har ferie og er sammen igen – det vil sige det tidspunkt ferien virkelig begynder. Man er typisk for træt til at gøre mere ud af det lige med det sammen, men den anden måde at fejre ferien på er ved dagen efter at tage på camping, rejse til udlandet eller noget andet stort, der virkelig får én til at føle, at det er ferie.