Golf er en sport, og dermed er ens fysiske form selvsagt vigtig, for hvor godt man klarer sig. Du er nødt til at opbygge den rette muskulatur og form, for at kunne skyde bolden med den rette kraft og præcision. Man bruger sin krop på en måde, der adskiller sig ganske betydeligt fra andre former for sport og fysisk aktivitet. Mange træner derfor primært deres kroppe, ved at spille en helt masse golf. Nogle supplerer dog deres golfspil med særlige træningsteknikker i fitness-centeret, eller med generel konditionstræning som løb eller svømning.

Hvis man gerne vil være virkelig god på golfbanen, så kan man dog ikke nøjes med at træne kroppen. Det er det mentale, der virkeligt gør en forskel, når det kommer til golf. Hvis du er stresset, eller dine tanker flyver alle mulige steder hen, så vil det gå ud over din præcision. Du vil ende med at skyde golfbolden det helt forkerte sted hen. Det værste er, at det er en nedadgående spiral. Dine dårlige skud vil lægge endnu mere pres på dig, og du vil føle dig endnu mere stresset. Du får sværere ved at koncentrere dig, og har ikke en ordentlig forbindelse imellem krop og sind. Det føles nærmest som om, at man har glemt hvordan man spiller! Det mentale er så stor en del af golfspillet, at mange golfspillere aktivt forsøger at sabotere hinanden. De kan lave jokes, forsøge at forvirre dig, eller lægge ekstra pres på dig, når det allerede går skidt. Det er en del af spillet: og hvis du vil vinde, er du nødt til at kunne håndtere det.

De bedste golfspillere sætter derfor tid af, til at tage sig godt af det mentale. Det handler om et træne sin evne til at koncentrere sig, og at kunne slappe af, selvom man er i stressede omgivelser. Mange golfspillere finder meditation særligt effektivt i den forbindelse. Når man mediterer fokuserer man på en enkelt ting: ofte sit åndedræt. Hver gang en tanke, en lyd eller lignende stjæler ens opmærksomhed, så lægger man mærke til det, og fører roligt sin opmærksomhed tilbage på åndedrættet. Med tiden bliver man bedre til det: og denne evne, til at kontrollere sit fokus, giver så pote på golfbanen.

Ligesom med fysisk træning er det dog også vigtigt, at man finder tid til at slappe af. Dine muskler har brug for afslapning, for at komme sig, og vokse sig større. Din hjerne har på samme måde brug for at koble af, så den kan styrkes. Det er derfor man siger, at golf og afslapning går hånd i hånd.

Når man tager på golfophold jylland, så er det altså fordi de kombinerer ekstrem afslapning med en fantastisk golfbane. Du kan slappe helt af, med spa og massage, før du begiver dig ud på golfbanen. På den måde er du i perfekt mental stand, før du skyder til golfbolden.