Jobsamtale

At vælge det rigtige tøj til en jobsamtale, kan bogstaveligt talt redde eller ødelægge din fremtid. Du har muligvis besluttet at skifte karriere, eller søge en forfremmelse. Efter alt din forberedelse, og dine forsøg på at berolige nerverne, vil du nok have opdaget, at dit valg af påklædning er af høj prioritet.

Først og fremmest skal du bære noget formelt, når du deltager i en jobsamtale, uanset hvilken type job der er tale om. Det gælder også selv om om du allerede kender dem der har dig til samtale, og hvis du søger om en forfremmelse på din eksisterende arbejdsplads. Selv hvis du har noget rigtigt flot Wood Wood, som du bærer til daglig, så er en jobsamtale en lidt anden situation. Din påklædning er et element, der ikke bør undervurderes. Heldigvis ser alle godt ud i et jakkesæt, så længe du følger nogle enkle regler. Når du overvejer hvilken farve dit jakkesæt skal have, er det eksempelvis bedst at vælge marineblå eller grå , da de fungerer godt til disse situationer. De anses nemlig for at være neutrale, alsidige og er mandens klassiske valg.

Fordelen ved at vælge en marineblå eller grå farve er , at de fungerer godt med de fleste farvekombinationer, især en hvid skjorte og et almindeligt mørkt slips- dog ikke sort, da det kan se en anelse for mørkt og dystert ud. Hvis du føler dig lidt mere eventyrlysten, vil en lyserød eller blå skjorte også fungere godt, med et lidt mørkere slips af samme farve

Hvis du beslutter dig for at smide nogle farver ind idet, kan dette give dig mulighed for at være mere kreativ, og giver dig flere muligheder. En stribet skjorte kan se godt ud med et almindeligt slips, men vær altid meget forsigtig, når du vælger at være endnu mere kreativ. Når det kommer til mønstre og farver, er der en fin linje mellem at se stilfuld ud, og så at vælge de forkerte farvekombinationer, som vil forstyrre folk, og distrahere al opmærksomhed væk fra din præsentation til jobsamtalen. Hvis de udelukkende fokuserer på din skjorte og dit slips, er dine chancer nok ikke særligt gode for at vise, at du er den rigtige mand til jobbet.

Ved at tilføje noget tilbehør til din påklædnin, får du mulighed for at sætte et personligt præg, som også kan se meget stilfuldt ud. Slipsenåle og manchetknapper er meget populære, og et tørklæde i lommen kan tilføje et stænk af farve, uden at trække for meget opmærksomhed. Tilføjelsen af lidt tilbehør skal ikke blive overdrevet, men kan give dig mulighed for at demonstrere din kreative flair.

De seneste tendenser i mænds modeverden viser flere og flere mænd, der dropper deres slips til fordel for en vest, hvilket er en fantastisk måde at se smart ud på, uden at skulle bære slips. En vest, der passer til din jakke, eller endda en vest uden en jakke, kan se meget stilfuldt ud. Du skal under alle omstændigheder ikke tage til din jobsamtale i et fuldt tredelt jakkesæt, da det simpelthen bliver for meget.