Storm

Når det for alvor regner og blæser uden for, så kan det være meget farligt, hvis man ikke ved, hvad man skal gøre for at minimere risikoen for at komme til skade. Ja, det kan jo ligefrem være livsfarligt, hvis man også er en smule uheldig. Der er allerede mange, der har forsøgt at beskrive, hvordan man bedst slipper uskadt igennem en orkan eller lignende, men vi synes ikke, at de helt har formået at kommunikere essensen i problemet, så det har vi sat os for at gøre her, hvor vi beskriver præcis, hvad der skal til.

Hvis du sidder inden for i et hjem, uanset om det er dit eget eller nogle andres, så er det selvfølgelig bedst, at du bliver der – hvis du altså er i Danmark. Det er et helt andet problem, hvis du befinder dig i et land, hvor husene enten ikke er lavet til at holde til stormvejr eller stormene bare har det med at være meget kraftigere end i Danmark. Vi slipper desuden langt hen ad vejen for jordskælv og andre naturkatastrofer her i landet, som sammen med en orkan virkelig kan gøre stor skade. Tsunamier er en af de ting, vi især har hørt om på det sidste, men vulkanudbrud med mere har bestemt også været problemer i det indeværende årtusinde.

I mange tilfælde rammer stormvejret, mens man sidder i sin bil og er på vej fra A til B. Igen kan man typisk bare blive i bilen og endda køre lige så stille videre, men igen afhænger det også af kvalitet og så videre. Hvis du sidder i en Fiat Panda og det stormer helt vildt, så er det bedst straks at finde et andet sted at opholde sig, indtil uvejret er ovre. Hvis du derimod sidder i en kvalitetsbil som dem fra det kvalitetsorienterede Renault udvalg, så kan du trygt køre videre med lav hastighed, med mindre vejret er så slemt, at busskurer begynder at flyve rundt.

Andre former for transport er enten mere eller mindre farlige. En cykel er for eksempel noget af det værste, man kan befinde sig på, når uvejret rammer, men et tog sjældent er et problem. Hvis vejret virkelig er slemt og du sidder i et tog, så får du selvfølgelig besked på præcis, hvad du skal gøre – du bliver ikke bare efterladt. Et sted, som man er virkelig bange for at være, når det stormer, er et fly. Det er dog et af de sikreste steder, da de er yderst opmærksomme på alle ændringer i vejret og jo lige netop har folk til at holde øje med eventuelle problemer, der kan opstå undervejs. I sidste ende er det dog altid bedst at være inden for og drikke en kop kakao, når der er stormvejr.