Spil online

Du kender det alt for godt. Man sidder foran sin computer og ved ikke, hvad man skal give sig til. Man har læst sin bog færdig og ens favoritserie kommer først med en ny sæson om et år.

I stedet for at bruge penge og shoppe efter en ny jakke eller en tyk sweater her i kulden, så kan man faktisk finde mange små sjove spil på internettet, som man kan fordrive tiden med. Herunder vil jeg prøve at komme med mine bedste forslag til sådanne spil.

 

Winterbells

Orisinal introducerede i 2006 et nyt flash spil til deres allerede store selektion. Dette spil hed Winterbells og blev meget hurtigt en klassiker.

Spillet er ganske simpelt i sig selv, men er også utroligt vanedannende. Ved hjælp af din mus (du skal have en mus – det er simpelthen umuligt at spille med en touch pad) flytter du en lille hvid kanin op i luften, hvor du skal ramme små hvide klokker, der giver dig point. Klokkerne er i starten store, men bliver mindre og mindre jo højere, du kommer. Derudover er der også hvide duer, som du indimellem kan ramme, hvilket fordobler din score. Alt dette gøres i et mørkt snelandskab med en letgenkendelig melodi i baggrunden.

Det lyder måske som et åndssvagt spil, men man bliver afhængig af at få flere og flere point. Til sidst opdager du så, at du har siddet og spillet i en time…

Winterbells skal spilles på en computer (med mus), men kan også erhverves som app.

 

Line Rider

En stor klassiker som jeg fordrev meget tid i folkeskolen med. Man udfordrede vennerne til at lave de fedeste loops og stunts, og det er virkelig værd at gå på YouTube for at se nogen af de sindssyge baner, folk har lavet gennem tiden.

Line Rider blev oprindeligt udgivet i 2006. Det er blevet revideret en del siden, men essensen af spillet er stadig den samme. Du skal ud af linjer bygge en bane til en lille mand på en kælk. Disse linjer kan være almindelig eller med fart. Derfra gælder det om at lave den fedeste bane – dog uden, at du kan vinde noget. Der er nemlig ikke noget endegyldigt mål, som du skal nå. Du skal bare have det sjovt.

 

Mujaffa-spillet

Den her kender alle vidst. Mujaffa-spillet har været til siden omkring årtusindeskiftet, og i dag er der stadig folk, der spiller det.

Spillet handler om at lave den lækreste bil og score blondiner uden at køre galt. På vejen samler man guldkæder og kondomer op.

Kigger man på denne beskrivelse uden kontekst, er spillet utroligt racistisk. Men spillet er skabt i en satirisk ånd og spillet skal også spilles sådan. Spillet er fra start til slut så stereotypisk bygget op, at man ikke kan andet end at grine af de skæve kommentarer og karakterer.

Dette er mine tre bud på internetspil, der er værd at fordrive en time eller to med. Der findes mange, mange andre, det handler bare om at søge lidt omkring.